Ministrul de Interne confirmă ipoteza unui asasinat cu bombă la Arad

FOTO: ISU Arad
FOTO: ISU Arad

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut luni prima reacție în cazul uciderii unui om de afaceri din Arad, el spunând că s-au încheiat cercetările la faţa locului, că sunt luate în calcul mai multe ipoteze de lucru şi au fost audiați mai mulți martori – membri ai familiei, angajaţi şi apropiaţi. El a spus că acest caz este singular în ultimii 30 de ani, chiar dacă au mai existat tentative de omor prin acest mod de operare, dar toate au fost dejucate, iar „România este o ţară sigură”.

„E un caz singular. România este o țară sigură”, a ținut să sublinieze Bode.

Bode a spus că duminică s-au finalizat cercetările la fața locului, epava mașinii a fost ridicată și au fost audiați mai mulți martori – membri ai familiei, angajați ai firmei omului de afaceri, prieteni apropiați. De asemenea, anchetatorii vizualizează imaginile de la fața locului și de pe traseul parcurs de victimă.

„În perioada post-decembristă au mai fost tentative de omor prin acest mod de operare, din fericire au fost toate fără finalitate. Acesta este un caz singular. Afirm cu tărie că România este o țară sigură și nu vorbim despre acțiuni pregătite în serie (…) Este dovedit că astfel de tentative de omor au fost dejucate în ultimii 30 de ani, din păcate nu și acesta. Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă de lucru”, a afirmat Lucian Bode.

Bărbatul care a decedat, sâmbătă dimineaţă, după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan, au declarat surse. Maşina omului de afaceri a explodat când el a vrut să plece.

Ancheta în acest caz a fost preluată de către Parchetul General.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.