Masca de protecție ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei

Prefectul Bucureștiului, Gheorghe Cojanu, a anunțat că s-ar putea ajunge la obligativitatea purtării măștii de protecție în Centrul Vechi, în intervalul orar 19:00 – 23:00.

Cojanu a precizat pentru Știrile ProTV că analizează oportunitatea unei propuneri în acest sens în Comitetul pentru Situații de Urgență, for care a stabilit de curând limitarea activității teraselor până la ora 23:00.

“Am fost în concediu, plecat din țară, pentru o problemă medicală, ca să punem punct acestor speculații. În toată această perioadă, Prefectura a fost asigurată în orice colțișor, ca să spunem așa, iar Comitetul pentru situații de urgență era condus de domnul subprefect. Dacă dânsul considera că era nevoie de convocarea Comitetului, o făcea. A fost o solicitare din partea viceprimarului Bădulescu, iar în urma acestei solicitări, subprefectul a făcut o solicitare DSP-ului, și așteptăm în cursul zilei de azi, până la ora 14.00, să ne vină un răspuns în acest sens”, a precizat prefectul Capitalei, pentru sursa citată.

”Propunerea viceprimarului Aurelian Bădulescu era să se poarte mască în Centrul Vechi și în intervalul până la ora 23.00. Am putea stabili și noi un program, de exemplu între 19.00 și 23.00, este o propunere a mea, o să vedem cum o va împărtăși și Comitetul, să se poate mască în timpul deplasării în Centrul Vechi”, a mai spus prefectul Capitalei.

Dacă va fi acceptată de Comitetul pentru Situații de Urgență, o astfel de măsură ar urma să intre în vigoare în cel mult 24 de ore.

”Se ştie că foarte multe terase după ora 23.00 se transforma în locuri de petrecere. Locuri în care e foarte greu să impui respectarea regulilor şi din cauza asta am preferat să luăm această măsura”, spunea în urmă cu câteva zile premierul Ludovic Orban.

În această perioadă și petrecerile private – nunți sau botezuri – nu se pot prelungi după orele 23:00.