Lui Băsescu i s-a tăiat microfonul în Parlamentul European când citea o listă de politicieni „ce s-au pus în slujba lui Putin”

traian băsescu
Foto: Captură YouTube (Digi24)

Fostului președinte al României, Traian Băsescu, i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European în timp ce citea o listă a politicienilor din Uniunea Europeană care „au consolidat puterea” lui Vladimir Putin pe bătrânul continent.

Traian Băsescu a spus că aceștia s-au pus în slujba lui Vladimir Putin după terminarea mandatelor, mulți acceptând să se angajeze la companii din Rusia.

El a deschis lista cu Gerhard Schröder, fost cancelar al Germaniei, care după ce a ieșit din politică a lucrat pentru companii de stat din Rusia legate de extracția și furnizarea de gaze naturale (Nord Stream AG, Rosneft și Gazprom).

„Avem o altă mare problemă: problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să vă dau, o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schröder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful … ”, a spus Traian Băsescu.

Imediat după aceea șeful de ședință, europarlamentarul german Rainer Wieland, de la partidul Uniunea Creștin Democrată, i-a tăiat microfonul.

„Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a spus Wieland.

Imaginile au fost publicate de postul de televiziune Digi24:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.