Liderul Al-Qaida a fost ucis într-un atac cu dronă în Afganistan

Președintele american, Joe Biden, a anunțat, luni, că a fost eliminat liderul Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri. Acesta a fost ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Afganistan, printr-o lovitură cu drona.

„Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra Kabulului, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri”, a spus preşedintele SUA într-un scurt discurs de la Casa Albă. „S-a făcut dreptate şi acest lider terorist nu mai este”, a adăugat Joe Biden.

Ayman al-Zawahiri a fost unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume, iar Statele Unite au promis 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie care permitea să fie găsit. El a preluat conducerea nebuloasei jihadiste în 2011, după moartea lui Osama bin Laden, ucis de un comando american în Pakistan.

De negăsit de mai bine de zece ani, el era considerat unul dintre creierele atentatelor de la 11 septembrie care au făcut aproape 3.000 de morţi în Statele Unite.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.