Liderii PNL au discutat despre ieșirea de la guvernare

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

După eșecul negocierilor cu PSD în ceea ce privește comasarea alegerilor din primăvară, liberalii au început să discute despre schimbarea strategiilor electorale. Liderii liberali au discutat inclusiv despre varianta de a rupe coaliția de guvernare cu PSD.

Liberalii s-au reunit marți seară, 13 februarie, într-o ședință online a Biroului Politic Național și au discutat foarte dur despre strategia partidului.

Vasile Blaga a spus că nu trebuie exclusă varianta în care liberalii să se rupă de social-democrați.

„Domnule președinte, e albă sau neagră. Ori se rupe hamul, ori moare calul. Despre asta este vorba, am trecut prin așa… și am câștigat de fiecare dată”, a spus Vasile Blaga, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3. Președintele liberal Nicolae Ciucă i-a dat dreptate: „Absolut! Absolut, sunt de acord”.

Ciucă a mai afirmat că este necesară amânarea Consiliului Politic Național al partidului, ședință programată în weekend, până când se va lua o decizie clară în coaliție privind comasarea alegerilor.

„A rămas ieri seară să ne mai vedem încă o dată vineri și, existând probabilitatea ca nici vineri să nu se închidă, dar oricum nu ne mai putem duce mai mult de săptămâna viitoare când se iese din termenul legal pentru reglementarea calendarului, atunci propunerea noastră este să vă rugăm să analizăm amânarea Consiliului Național pentru după momentul în care avem decizia în coaliție”, a spus Ciucă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.