Lider USR PLUS: Nu există opțiunea de a ieși de la guvernare

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Iulian Bulai, vicepreședinte al Alianței USR PLUS, spune, după declanșarea crizei provocate de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, că nu există opțiunea de a ieși de la guvernare.

„Decizia este unanimă în rândul miniștrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere față de premierul Cîțu, dar nu există opțiunea de a ieși de la guvernare, pur și simplu, am primit acest mandat, mergem înainte, facem reforme, rezolvăm această criză și guvernăm țara”, a spus Bulai, la RFI.

Aceasta a mai adăugat că premierul Florin Cîțu a comis un act de agresiune când l-a demis pe Vlad Voiculescu, fără să se consulte cu partenerii de coaliție.

Întrebat, la RFI, dacă Ludovic Orban-premier ar fi o variantă bună pentru a depăși criza din coaliție, Iulian Bulai a răspuns: „L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni și îți dai seama de faptul că poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic.

Domnul Orban este un om cu o experiență politică uriașă. Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: există sincope în actul guvernării, atunci când puterea executivă nu este deținută de către aceeași persoană care deține puterea politică în cadrul partidului cel mai mare din coaliția de guvernare care dă premierul.

De asta, problema pe care o discutăm nu este despre Vlad și despre USR, este despre conflictul intern din PNL și campania internă care se desfășoară în lumina Congresului PNL din toamnă.

De aceea, noi credem că este important să avem o strategie de stabilitate și de ce nu, să vină un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul și de ce nu, chiar și premierul Orban care, în opinia noastră sau în opinia mea, să nu zic a întregului partid, ar oferi mult mai multă stabilitate guvernării, pentru că nu ar mai exista aceste sincope de putere”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.