Liberalul Florin Roman crede că alocațiile copiilor din zona rurală ajung să fie date pe alcool și tutun

Florin Roman. Foto: Facebook

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că mulți părinți din categoriile vulnerabile, de la țară, fac mulți copii, iar alocațiile devin principala sursă de venit a familiei, ajungând să fie cheltuite, adesea, pe alcool și țigări.

Într-o încercare de a justifica decizia liberalilor de a nu mări alocațiile copiilor, șeful grupului parlamentar al PNL a făcut următoarele afirmații.

”Vin din România reală și vă confirm că ceea ce spuneți dumneavoastră, aceste suspiciuni, există în special în zona rurală, unde săptămâna trecută discutam, de exemplu, cu un crescător de animale care îmi spunea că nu îi mai vine nimeni la muncă, deși pentru zona rurală oferea un salariu bunicel, cazare și produse, două mese pe zi, pentru că foarte mulți din zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, apelează la acest procedeu de care vorbiți dumneavoastră, fac mulți copii și sigur că alocația devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educația copilului, ci se duce de foarte multe ori – sigur, nu trebuie să generalizăm, dar vedem, dacă mergem în zona acelor cârciumi din sate, care sunt binecunoscute de localnici, că mulți dintre cei care beneficiază de aceste avantaje, care ar trebui să meargă strict spre copii, ajung în zona consumului de alcool și tutun sau așa mai departe”, a declarat Florin Roman la B1TV.

Roman crede că alocațiile oferite copiilor ar trebui să fie acordate și sub altă formă, decât ajutor bănesc direct.

”Din acest punct de vedere, ceea ce a vrut Uniunea Europeană mi se pare o chestie foarte clară și bună. În momentul în care dai acele tichete de alimente, de călătorie, de îmbrăcăminte, atunci îți atingi scopul principal al acțiunii, în sensul că acele lucruri ajung la copii”, a adăugat liberalul.

”Eu le-am oferit colegilor mei o soluție pentru plata alocațiilor, pentru că orice părinte știe că banii nu ajung niciodată pentru creșterea unui copil, pentru că nevoile sunt foarte, foarte mari. Îmi pare foarte rău, o spun și la dumnevoastră, am spus-o și în interior, nu este problema Guvernului, este problema Parlamentului, pentru că această creștere a alocațiilor, a pensiilor, a salariilor din sectorul public vine din zona parlamentară”, a mai precizat Florin Roman.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.