Joe Biden a făcut o vizită supriză la Kiev

Joe Biden a făcut o vizită surpriză în Kiev
Joe Biden a făcut o vizită surpriză în Kiev

Președintele american Joe Biden a ajuns la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelensky, în ziua în care Ucrainea comemorează moartea a 107 persoane în timpul protestelor antiguvernamentale din urmă cu nouă ani.

„Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea invaziei brutale a Rusiei în Ucraina, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma angajamentul nostru de neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmis Joe Biden într-un mesaj pe Twitter.

Călătoria secretă a lui Biden în Ucraina a fost făcută cu trenul de la granița cu Polonia, relatează New York Times, citat de BBC.

Vizita la Kiev a rămas secretă din cauza posibilelor probleme de securitate. Relatările din presa internațională spun, de asemenea, că Biden a plecat de la Washington fără preaviz după ce el și soția sa Jill au luat o cină în oraș la un restaurant sâmbătă seara.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.