Iohannis, pe urmele PSD-iștilor: „Fain oraș, am venit pe jos, fără jandarmi”

Klaus Iohannis a mers alături de mai mulți lideri PNL la pas prin centrul Iașului FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis a mers alături de mai mulți lideri PNL la pas prin centrul Iașului FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis este prezent astăzi la Iași, unde participă la mai multe evenimente. După ce a ținut un discurs la Forumul Educației s-a îndreptat pe jos spre Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, acolo unde și-a lansat cartea „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Iohannis a trecut și prin Piața Unirii, acolo unde a avut loc pe 9 mai un miting al PSD. Președintele i-a ironizat pe liderii PSD, care au avut nevoie de jandarmi ca să părăsească zona din cauza miilor de protestatari care s-au strâns să-i huiduie.

„Fain oraș, am venit pe jos, chiar n-am avut nevoie de jandarmi”, a declarat președintele Iohannis atunci când s-a întâlnit cu mai mulți oameni care îl așteptau în fața Teatrului Național din Iași. De asemenea, sala în care a avut lansare era plină.

La Forumul Educației de la Iași, Iohannis i-a dat și o replică lui Liviu Dragnea, care a declarat că președintele reprezintă interesele străine.

„Dau drumul la un post de știri și aflu acolo, un infractor șef, șeful infractorilor zice așa – că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol.Hai să vedem cum e cu interesele. Dacă vorbim de educație, interesul românilor este să aibă o educație de calitate. Eu reprezint interesele românilor care vor educație. Reprezint români care vor autostrăzi.

Aud că sunt români care vor spitale. Pe PSD educația nu o interesează. Despre autostrăzi nu se mai vorbește. Educația, spitalele, autostrăzile nu sunt interesele PSD-ului. Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesul românilor”, a declarat Klaus Iohannis, la Iași.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.