Înșelăciune în prag de sărbători. Strângeau bani pentru o asociație umanitară care nu există

poliția locală timișoara
Foto: Poliția Locală Timișoara

Două persoane din Timișoara sunt cercetate de poliție pentru înșelăciune, după ce strângeau bani de la trecători pentru o asociație care nu există.

S.R, de 24 de ani, și C.M., de 15 ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, stăteau în fața unui magazin din zona centrală a orașului și colectau sume de bani pentru „Asociația regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”, având asupra lor liste pe care notau unele date și sumele de bani strânse.

Polițițiștii locali au descoperit că persoanele nu aveau aviz pentru astfel de activități.

„La fața locului au fost depistați și martori care au declarat că au fost abordați de reprezentanți ai asociației menționate pentru a cere bani.

De altfel, nu este pentru prima dată când polițiștii locali depistează astfel de persoane fiind aplicate mai multe sancțiuni la Legea 61/1991, aceasta fiind o formă de apelare la mila publică.

Persoanele în cauză au fost predate polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

De-a lungul timpului cetățenii au reclamat că sunt agasați de astfel de persoane. Polițiștii locali atrag atenția să nu se lase păcăliți de astfel de persoane care profită de aglomerația din zona centrală, precum și de faptul că este o perioadă în care ne gândim la cei mai puțin protejați de soartă, banii din donații fiind folosiți în alte scopuri decât cele declarate”, a transmis Poliția Locală într-un comunicat de presă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.