În SUA s-a făcut primul pas pentru interzicerea TikTok

FOTO: antonbe/Pixabay.com
FOTO: antonbe/Pixabay.com

Statul american Montana a votat pentru interzicerea platformei sociale chineze TikTok. Pentru a intra în vigoare, legea mai are nevoie doar de semnătura guvernatorului. Acesta a spus deja că e de acord cu această decizie.

Interdicția ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor. Potrivit legii, TikTok nu mai are voie să opereze pe teritoriul statului Montana, iar magazinele de aplicații nu mai au voie să ofere acces la acesta pentru a fi descărcată de locuitorii din această zonă.

Cei care au susținut acest proiect legislativ au spus că datele personale ale americanilor sunt în pericol de a fi interceptate de guvernul chinez.

Reprezentanții TikTok au negat aceste acuzații și au anunțat de curând un proiect în valoare de peste 1 miliarde de dolari, prin care dorește să protejeze mai bine datele personale ale cetățenilor americani.

Montana ar putea fi primul stat american care interzice TikTok pentru oamenii de rând. Aplicația este interzisă în SUA, dar și în multe țări din Europa în rândul oficialilor, pe telefoanele de serviciu ale celor care lucrează pentru instituții publice.

La începutul lunii martie, Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, legat de o posibilă interzicere a Tik Tok pentru instituţiile din România, că o decizie poate fi luată pe baza unei analize a specialiştilor, însă nu vede nicio problemă să ne aliniem comportamentului Comisiei Europene şi a altor ţări în care prin această aplicaţie sunt furnizate informaţii de propagandă sau dezinformări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.