Imagini rare. Ied de căprioară, filmat într-o pădure din România: „Un adevărat Bambi”

ied de căprioară
Foto: Captură video Adi Luca, Ocolul Silvic Putna

Un filmuleț care surprinde un ied de căprioară într-o pădure a Ocolului Silvic Putna din cadrul Romsilva s-a viralizat pe internet.

Videoclipul a strâns peste 400.000 de vizualizări, mii de aprecieri și sute de comentarii.

„Ieduț de căprioară, un adevărat Bambi, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice, întâlnit de colegul nostru Adi Luca într-o acțiune de monitorizare”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook.

Puiul de căprioară are chiar și petele albe tipice pe care le avea Bambi, personajul din desenele animate.

„Dacă găsiți un pui de căprioară sau de ciută nu interveniți, nu îl luați din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere.

Căprioarele dau naştere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile şi depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, dar apoi de dezvoltă rapid.

Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar căprioarele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească”, a mai transmis instituția.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.