Huawei: în drumul spre supremația globală

Compania Huawei a fost afectată de scandaluri în 2018 și la începutul acestui an. În ciuda problemelor de securitate pe care anumite guverne le-au ridicat, Huawei continuă drumul său spre supremația globală. Supremația sa vine pe două căi: vânzările către publicul larg și cele către corporate.

Cele din urmă sunt un pic mai sensibile, întrucât Huawei este acuzată că, prin intermediul aparaturii de rețelistică, ar putea intra în posesia secretelor din varii domenii. În ciuda neîncrederii, Huawei va furniza echipament pentru Marea Britanie, însă doar pentru cazurile ce nu necesită o securitate sporită.

În plus, până la împăcarea dintre Qualcomm și Apple, Huawei și-a oferit cipurile 5G companiei din Cupertino, în vederea dotării următoarelor iPhone-uri cu următoarea generație de conexiune la rețelele de telefonie mobilă.

Huawei stă mult mai bine la capitolul reputație în fața consumatorilor obișnuiți. Gama de telefoane este bogată și oferă avantajele unui smartphone la prețuri ce variază de la mic la mare.

Statutul de challenger pentru Samsung, Apple și ceilalți jucători de pe piață a apărut în momentul apariției serie de telefoane P și Mate.

Gama P este destinată amatorilor de fotografie, iar cel mai recent model, Huawei P30, a impresionat întreaga lume cu capabilitățile camerelor foto atât în lumină slabă, cât și la capitolul zoom optic și digital. Aceste modele arată cu Huawei și-a pierdut statutul de challenger și că l-a câștigat pe cel de actor principal pe scena telefoanelor mobile.

Drumul Huawei către supremația globală este astăzi mult mai ușor, întrucât cei care nu își permit sau nu își doresc ultima generație de telefoane mobile pot opta către generațiile anterioare. Huawei P20 Pro sunt în continuare telefoane mobile ce pot captura fotografii foarte bune pentru rețelele sociale și mesaje. Fiecare dintre cele două modele poate înregistra video la rezoluție 4K. Popularitatea acestora este de necontestat, iar Huawei va continua cu siguranță să le comercializeze și în 2019. Prin intermediul acestora (și al modelelor mai ieftine din gamă), Huawei țintește primul loc în materie de unități livrate. Pe lângă raportul specificații-preț mai bun decât cel găsit în familia Samsung, Huawei are astăzi avantajul inovației, cu toate că acesta s-a dovedit a fi nesperat.

Evident că ne referim la dezamăgirea numită Samsung Galaxy Fold. Atât coreenii, cât și Huawei mizează pe o nouă clasă pliabilă de telefoane mobile. Deocamdată, Huawei are avantajul de a nu întârzia lansarea modelului său (Mate X). La capitolul imagine, Huawei stă foarte bine în ochii propriilor fani și poate să atragă de partea sa o parte dintre cei care își doreau modelul produs de către Samsung.

Având de partea sa un volum tot mai mare de produse livrate de la un an la altul, precum și o imagine comercială care devine din ce în ce mai bună, drumul Huawei către supremația pieței de smartphones pare a fi drept și relativ scurt.

Cu toate acestea, merită să ținem cont de competitorii care nu se opresc nicio clipă din a lansa produse atractive pentru clienții Huawei.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.