Primarul PSD din Gorj care a lovit cu mașina o tânără, pozitiv la drugtest

primar gorj accident
Foto: gorjonline.ro

Robert Ionuț Păiuși, primarul PSD din Gorj care a lovit cu mașina o tânără, iar apoi a fugit de la locul accidentului, a ieșit pozitiv la drugtest, transmite publicația locală gorjonline.ro.

Duminică, pe când se afla în campanie electorală în comuna Stejari, unde candidează pentru un nou mandat de primar, Păiuși a acroșat cu oglinda retrovizoare o tânăra în vârstă de 24 de ani care își purta copilul în vârstă de 2 ani în brațe și însoțea echipa de campanie a candidatului AUR.

Primarul a fugit de la locul accidentului și a intrat în clădirea primăriei.

Femeia a fost lovită în zona coastelor, iar martorii au sunat la 112. La fața locului a venit un echipaj SMURD care a dus-o pe tânără la Spitalul Târgu-Cărbunești pentru investigații suplimentare. Imaginile publicate de posturile de televiziune o arată pe tânără întinsă pe o targă, în timp ce primește îngrijiri medicale.

Ulterior, primarul a fost găsit la polițiști și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Însă rezultatul drugtestului a fost pozitiv pentru benzodiazepine. Primarul a făcut și teste de sânge, iar acum se așteaptă rezultatul analizelor.

Benzodiazepinele sunt o clasă de medicamente ce au proprietăți sedative, hipnotice, anxiolitice (anti-anxietate), anticonvulsive și relaxante musculare. Aceste proprietăți fac benzodiazepinele utile în tratarea anxietății, a tulburărilor de panică, a insomniei, a agitației, convulsiilor, spasmelor musculare, sevrajului de alcool și ca premedicație pentru proceduri medicale sau dentare, potrivit Wikipedia.org.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj a anunțat că a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.