Guvernul va suplimenta efectivele Ministerului de Interne cu peste 8.500 de posturi

poliția politia polițist
Foto: Poliția Română / Facebook

Guvernul urmează să aprobe azi un memorandum prin care va suplimenta efectivele Ministerului de Interne cu peste 8.500 de posturi.

Executivul dorește să suplimenteze numărul de posturi la nivelul structurilor de intervenție cu soldați și gradați profesioniști.

Având în vedere „situaţia deficitară a IGSU şi a structurilor subordonate în ceea ce priveşte alocarea resurselor umane, atât sub aspectul insuficienţei, cât şi sub cel al necesităţii de ‘întinerire’ a acestora, cea mai potrivită soluţie identificată pentru remedierea actualelor neajunsuri şi vulnerabilităţi o constituie suplimentarea numărului de posturi la nivelul structurilor de intervenţie, prin majorarea numărului actual (care este nesemnificativ) de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti”, se precizează în documentul care va fi pe ordinea de zi a Guvernului.

Astfel, vor fi suplimentate efectivele Ministerului Afacerilor Interne cu ”8.546 de posturi, din care 121 de ofiţeri, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti”.

Tot azi, Guvernul este așteptat să aprobe modificări ale prevederilor OUG 111/2010, privind concediul și indemnizația lunară pentru creștere copiilor.

Guvernul propune „eliminarea prevederilor referitoare la plata contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate persoanelor care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului; reglementarea acordării stimulentului de inserţie în cuantumurile prevăzute de ordonanţa de urgenţă, respectiv 1.500 şi 650 de lei, în funcţie de momentul la care se solicită dreptul la concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, în perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi”.

Totodată, Executivul dorește să introducă în procesul de comunicare a deciziilor de acordare a acestor drepturi și ”poșta electronică”, pe lângă cea directă (la oficiu) și cea prin serviciile poștale.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.