Guvernul României: Nu e nici o problemă de aprovizionare cu ulei

Primul ministru Nicolae Ciucă a discutat sâmbătă cu reprezentanții rețelelor de retail și producătorii de ulei pentru a asigura fluxul optim de parovizionare cu ulei, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Acesta a mai adăugat că în România nu este nici o problemă de aprovizionare cu ulei. Anunțul vine în contextul în care presa a relatat cazurile unor clienți care au cumpărat cantități mari de ulei, speriați că războiul din Ucraina ar putea duce la o lipsă a acestui produs.

De asemena, și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că au exista cazuri de clienți care au cumpărat cu duba ulei.

„Am văzut că s-a iscat iar o mare isterie legată de faptul că România nu ar avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor românilor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă – nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui – dar avem stocuri de ulei, astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibru. (…)

Le transmit încă o dată pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei mai mult decât le e necesar.

Dacă au văzut în anumite magazine afişe, anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau utilizarea de ulei la maximum trei baxuri, acestea au fost făcute tocmai în încercarea de a transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze, să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei. Multe televiziuni au anticipat că următorul scenariu de isterie publică va fi cel al uleiului de floarea soarelui”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu, la Hunedoara.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.