Guvernul condus de Florin Cîțu a picat

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost dezbătută și votată în plenul reunit al Parlamentului. Guvernul Cîțu a picat. 281 dparlamentari au votat moțiunea dcenzură depusă dPSD. Estcel mai marvot cu cara fost demis un guvern în România. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat.

În discursul său, premierul Florin Cîțu a lansat de la tribuna Parlamentului un atac la foștii parteneri de guvernare, în condițiile în care USR a anunțat că votează moțiunea de cenzură.

Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați foști trădați. S-au făcut frați cu PSD pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor. Le-am arătat clar. Cu mine premier guvernarea nu e un joc de copiii răsfățați. (…)

Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare cu un șef mai indulgent. Dragi români, îmi cer scuze că am avut încredere în USR. Adevărata față a USR am văzut-o astăzi. Socialismul e puternic în aceștia. Simt în rândurile parlamentarilor USR o nostalgie după Guvernul Zero. (…)

Poate ne lămuresc și ce plan au după moțiune. Cheia pentru rezolvarea crizei politice este la USR. Dar preferă să lase România fără guvern în plină criză sanitară. Responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează este la USR”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că „prin votul de astăzi USR recunoaște că a avut miniștri incompetenți în ministerele pe care le-a ocupat”.

Ciolacu: Superman, zboară acasă!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat executivul pentru creșterile de preșturi și situația din spitale.

Astăzi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă. PSD a câștigat alegerile. Nu îmi aduc aminte ca românii să fi trimis stânga în opoziție. A fost trimisă de președintele Iohannis. Sper că sunteți de acord, domnule Barna. Sper să nu vă cadă bilele de vot astăzi. (…)

Domule Cîțu, trebuie să plecați astăzi pentru că nu ați guvernat. Nouă luni v-ați bătut pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD. Ați distrus țara în lupta absurdă pentru ciolan. Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor”, a declarat președintele PSD, Ciolacu.

USR: Propunerea noastră de premier este Cioloș

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat că „este o moțiune de cenzură de care România are nevoie”.

„Votăm o moțiune care nu era necesară, care se întâmplă pentru că pălăria de premier e mult prea mare pentru Cîțu. Această coaliție poate să scoată România din criză fără Florin Cîțu. Nu, nu a existat o discuție cu Ludovic Orban din câte știu. E o moțiune de care România are nevoie. Ne așezăm la masă să discutăm cu PNL și UDMR, pentru a găsi o soluție”, a declarat Dan Barna.

Acesta a spus că propunerea de premier aparține PNL și speră ca aceasta să nu fie Florin Cîțu. USR are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș.

„Propunerea de premier este Dacian Cioloș, dar o să fie discutată. Pe structura coaliției așa cum a fost ea prima propunere aparține de la PNL, însă dacă se propune varianta noastră Cioloș este pregătit”, a mai spus Dan Barna.

Barna a mai spus că USR nu își însușește criticile din moțiunea de cenzură a PSD.