Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog (PSD), urmărit penal

florian bodog ministrul sănătății
Florian Bodog. Foto: Arno Mikkor (Wikimedia Commons)

În ziua în care Liviu Dragnea a aflat că va mai rămâne o vreme în penitenciar, unde a ajuns după ce a fost găsit vinovat pentru fapte de corupție, DNA a anunțat că a început urmărirea fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, pentru abuz în serviciu și fals.

Bodog ar fi angajat o consilieră la minister, în 2017, însă aceasta nu călca pe la serviciu, la București, ci lucra în județul Bihor.

Procurorii DNA îl cercetează pe Florian Bodogpentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

”Suspectul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract”, au comunicat procurorii.

Bodog ar fi semnat în locul consilierei mai multe documente.

”Deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară”, mai precizează procurorii în rechizitoriu.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.