Fost ministru în Guvernul Cioloș, urmărit penal. Klaus Iohannis și-a dat acordul

Victor Vlad Grigorescu. Foto: Gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a trimis ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărie penală a fostului ministru al Energiei, Victor Vlad Grigorescu, care e cercetat pentru fals în declarații înn formă continuată.

Griogrescu a fost ministru al Energiei în perioada noimebrie 2015 – ianuarie 2017.

Iohannis a înaintat cererea de urmărire penală ministrului Justiției, iar Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

Fostul ministru al cabinetului tehnocrat condus de Dacian Cioloș a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate în septembrie 2016, când a descoperit mai multe probleme la declarațiile de avere ale acestuia.

Grigorescu a negat atunci acuzațiile, spunând că a declarat tot ce era de declarat.

”Am acceptat o ofertă de a ceda folosinţa acestei platforme timp de un an contra sumei de 792.000 lei, impozabili, care se regăseşte în declaraţia mea de avere, cu opţiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacţie nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a funcţionat platforma este înregistrat pe numele meu personal, iar tranzacţia a fost făcut de asemenea în nume personal, motiv pentru care ea şi figurează ca atare în declaraţiile de avere”, se apăra Grigorescu.

Chiar și așa, în declarația sa de avere înaintată la scurt timp după ce a devenit ministru, Victor Grigorescu a trecut la venituri doar un număr 568.500, fără a menționa dacă suma este în lei sau în euro, fără să precizeze sursa venitului.

În declaraţia din 2016, ministrul Energiei a menţionat că a cedat folosinţa unui bun mobil către o societate offshore, în perioada 15 ianuarie- 15 aprilie 2015, pentru suma de 237.500 lei (peste 50.000 euro).

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.