Florin Cîțu: ”Fără mască pe plajă sau pe munte. Petreceri private cu persoane vaccinate”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat că numerele pandemiei de COVID-19 scad în fiecare zi, dar și că restricțiile vor fi ridicate odată cu creșterea numărului persoanelor vaccinate.

”Este clar că în orașe avem un ritm puternic de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu în fața Palatului Victoria.

”Putem vorbi despre fară mască pe plajă, la munte, în drumeție. Putem să vorbim de restaurante și hoteluri care pot ajunge la capacitate de 100% doar cu persoane vaccinate”, a mai declarat Florin Cîțu.

Premierul a spus că un termen pentru renunțatul măștilor în spațiile publice va fi permis cel mai devreme de la 1 august.

Cîțu a spus că au fost lucruri care nu i-au plăcut în weekend-ul Paștelui, precizând că ”trebuie să fim mai duri cu cei care nu respectă regulile și să avem facilități pentru cei care le respectă”.

”Va exista distanțare în continuare pe plajă”, a continuat Cîțu.

”Totul depinde de rata de vaccinare”, a concluzionat Cîțu, care spune că a primit susținere de la operatorii economici în efortul național de imunizare.

”Avem dozele să ne revenim mai devreme de 1 august”, a mai precizat Cîțu, adăugând că și petrecerile private vor putea fi organizate, dar doar cu persoane vaccinate.

”Nu există nicio scuză, dacă vrem să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm”, a mai declarat premierul.