Orașul din România decorat cu ornamente de Crăciun în formă de lenjerie intimă

filiași decorațiuni iarnă
Decorațiunile de iarnă din Filiași. Foto: Facebook

Locuitorii din orașul Filiași, județul Dolj, au fost surprinși să constate că autoritățile locale au împodobit tot orașul cu decorațiuni de iarnă în formă de lenjerie intimă.

Oamenii au făcut mai multe fotografii cu bizarele ornamente care atârnă deasupra străzilor din oraș și le-au publicat pe rețelele de socializare. Unele dintre ele seamănă cu chiloți, iar altele cu sutiene.

Primarul oraşului Filiaşi consideră însă că locuitorii nu au înțeles simbolistica acestor decorațiuni.

„Aceste decoraţiuni semnifică un cocor, o pasăre, un fluture, însă dacă vrei să priveşti într-un mod băşcălios seamănă cu lenjeria intimă întâlnită atât la dame, dar şi la bărbaţi“, a declarat Gheorghe Costeluş, primarul oraşului Filiaşi, pentru adevărul.ro.

„Până acum nu am mai văzut aşa ceva. Să pui ornamente care seamănă cu lenjerie intimă nu este normal. Băieţelul meu de 7 ani m-a întrebat de ce au pus chiloţii în centrul oraşului“, a povestit o localnică pentru sursa citată.

Ornamentele de Crăciun amplasate în oraşul Filiaşi au costat 60.000 de lei.

Nu este pentru prima dată când autoritățile din România sunt criticate pentru opțiunile lor în ceea ce privește decorațiunile de sărbători.

În această primăvară, decorațiunile de Paști amplasate în centrul Bucureștiului au devenit ținta ironiilor în mediul online. Mulți internauți s-au declarat îngroziți de iepurii uriași așezați în inima capitalei, în Piața Constituției, precum și de ouăle ori de carele alegorice cu găini enorme.

Primăria Municipiului București și-a apărat însă la acea dată decorațiunile: „În ceea ce privește decorul amplasat în Piața Constituției care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase, vă informăm că acesta este realizat de Dragoș Buhagiar, un scenograf de renume internațional. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici și membru al UNITER, Dragoș Buhagiar a realizat scenografia a numeroase spectacole de teatru și film, precum și a unor evenimente prestigioase în cele mai mari orașe din țară și din străinătate. Celebrul scenograf român are în palmares multe distincții, printre care sase premii UNITER, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Premiul Connex de Excelență pentru imaginație și imagine sau Premiul pentru scenografie oferit de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.