Fiica lui Dughin, „Rasputinul lui Putin”, a murit la Moscova după ce mașina în care se afla a explodat

FOTO: Wkimedia Commons
FOTO: Wkimedia Commons

Fiica lui Alexander Dughin, considerat „ghidul spiritual” al lui Vladimir Putin, a murit într-un atac cu mașină-capcană, scrie presa rusă, citată de The Sun. De asemenea, presa de la Moscova mai transmite că vizat de atac ar fi fost chiar Dughin, însă acesta nu se afla în mașină.

El şi fiica lui, Daria Dughina, au fost oaspeţi de onoare la festivalul familiei tradiţionale de la Zaharovo şi plănuiseră să plece împreună, potrivit violonistului Peter Lundstrem. Dughin a ales să meargă cu un alt vehicul. După câteva minute a fost fotografiat cu mâinele pe cap, îngrozit, în timp ce privea imaginile din urma exploziei.

Fiica sa a murit pe loc. Aceasta devenise „analist politic” și editorialist al publicației pro-Putin United World International. Fusese fotografiat alături de tatăl ei, la eveniment.

Daria a murit pe loc, după ce autoturismul Toyota Land Cruiser Prado în care se afla a explodat.

Daria a fost plasată pe lista sancţiunilor de Regatul Unit şi SUA în aprilie pentru că a condus o „platformă pentru ultranaţionaliştii ruşi de a răspândi dezinformare şi propagandă”.

Tatăl ei, care nu are niciun rol în guvernul rus, dar este considerat un apropiat al lui lider și un ghid spiritual pentru șeful de la Kremlin, a cerut de multă vreme o invazie a Ucrainei şi crede că Moscova are dreptul de a conduce toată Europa şi Asia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.