Europarlamentarii PSD o susțin „cu fermitate” pe Rovana Plumb. La fel și Dăncilă

rovana plumb
Foto: gov.ro

Europarlamentarii PSD au transmis o scrisoare deschisă în care își arată în continuare susținerea față de Rovana Plumb pentru funcția de comisar european pentru Transporturi și acuză „jocuri politice”.

„Eurodeputații din Delegația Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, transmit europarlamentarii din delegația PSD.

Europarlamentarii PSD mai spun că președintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluții la ceea ce domniile lor consideră că ar fi „neclarități” în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depășească faza preliminară.

PSD-iștii invocă Regulamenteul de Procedură al Parlamentului European, art. 2. paragraf c, potrivit căruia Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarități.

„Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunțe la bunurile sau acțiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluții financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanță, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acești pași nu s-a parcurs până în acest moment. În consecință, ședinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnați din partea României și Ungariei”, mai scrie în scrisoarea deschisă.

De asemenea, reprezentații PSD mai susțin că Rovana Plumb este „un candidat serios și bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană”.

Și premierul Viorica Dăncilă, președinte PSD, a declarat că nu renunță la propunerea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european și a anunțat-o că poate conta pe tot sprijinul ei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.