Doi soți au murit după ce au mâncat un pește exotic, considerat o delicatesă

pește exotic otrăvitor pufffer
Pește Tetraodontidae. Foto: SvenBachstroem / pixabay.com

Doi bătrâni, soț și soție, au murit după ce au mâncat un pește otrăvitor din familia Tetraodontidae în Malaezia, relatează CNN.

Ng Chuan Sing și soția sa Lim Siew Guan, în vârstă de circa 80 de ani, au cumpărat cel puțin 2 pești exotici de la un vânzător online, la sfârșitul lunii martie.

Lim a prăjit peștele pentru masa de prânz, iar apoi a început să aibă dificultăți de respirație și frisoane. După aproximativ o oră, și soțul său a început să aibă aceleași simptome, au anunțat autoritățile.

Bătrânii au fost duși de urgență la spital și internați la secția de terapie intensivă. Amândoi au murit.

Deși legea din Malaezia interzice vânzarea acestor pești potențial toxici, mulți consumatori sunt atrași de carnea peștilor din familia Tetraodontidae deoarece sunt considerați exotici.

pește exotic otrăvitor pufffer
Pește Tetraodontidae. Foto: prismatic_fanatic / pixabay.com

Numit „fugu” în japoneză, carnea acestui pește este apreciată drept o delicatesă, în ciuda faptului că ea conține o substanță otrăvitoare numită tetrodoxină. Ingerarea acesteia poate cauza furnicături în jurul gurii, amețeală, convulsii, paralizie respiratorie și, în final, deces.

Fugu este servit în restaurante de lux din Tokyo sub formă de sashimi (felii subțiri și crude de pește) sau ca ingredient în alte feluri de mâncare. În ultimul timp a devenit tot mai popular și în Coreea de Sud sau Singapore.

Fugu preparat incorect reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de intoxicație alimentară în Japonia. Nu există antidot pentru această toxină.

sashimi
Foto: celeste_chien / pixabay.com

Foto: SvenBachstroem / prismatic_fanatic / celeste_chien / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.