Doi bucureșteni care au adoptat doi pui de pisică găsiți lângă un drum au avut o surpriză când au mers la veterinar

FOTO: ACDB/Facebook
FOTO: ACDB/Facebook

Doi bucureșteni care erau în trecere prin zona Sâmbăta de Sus, județul Brașov, au găsit și au adoptat doi pui de pisică. Însă când au ajuns la veterinar, acesta le-a spus că sunt sălbatici, nu domestici.

Întreaga situație a fost relatată de Centrul pentru Salvarea și Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB, pe pagina de Facebook.

„Niște turiști găsesc pe marginea unui traseu de lângă Sâmbăta de Sus, în zona Munților Făgăraș, doi pui de pisică miorlăitori, uzi și înfrigurați.

Nu-i lasă inima să plece abandonându-i, îi duc acasă la București, îi hrănesc o săptămână, dar vizita la veterinar îi lasă gură cască – sunt pui de pisică sălbatică!

Începe un maraton al informărilor, telefoane peste tot, iar la final ajung la noi, cu tot cu pui, la Centrul pentru Salvarea și Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB de lângă Focșani/Vrancea.

Acum puii de pisică sălbatică au fost evaluați medical și sunt bine într-un spațiu generos în care nu au contact cu oamenii și vor trece printr-un program adaptat acestei specii, astfel încât să poată ajunge din nou în natură.

Mulțumim celor care au încredere în noi și aduc rapid animalele sălbatice pentru a fi îngrijite, tratate și reabilitate pentru a ajunge repede înapoi în natură! Mulțumim și tuturor celor care ne-au fost alături ajutând Centrul de Reabilitare de la Petrești – Vrancea să funcționeze – fără voi aceste animale sălbatice nu s-ar fi bucurat de reîntoarcerea în natură”, transmite ACDB.