De ce nu e bine să aerisești casa seara în zilele de iarnă

FOTO: 8moments/Pixabay.com
FOTO: 8moments/Pixabay.com

În unele serile de iarnă, simțim impulsul de a ventila locuința. Uneori, acest gest este făcut din dorința de a reîmprospăta aerul sau de a răcori.

Cu toate acestea, aceasta nu este o practică benefică. Potrviti hotnews.ro, în timpul unei conferințe de anul trecut, Cezara Copacianu, manager de comunicare la Airly, a avertizat asupra nivelului ridicat de poluare înregistrat în timpul nopților de iarnă.

Acest fenomen este atribuit unei condiții cunoscute sub numele de „inversiune termică”, care are loc în special în timpul iernii și duce la creșterea semnificativă a poluării atmosferice în timpul nopții.

„În timpul zilei noi poluăm, iar seara, cum ne-am aștepta în mod normal ca poluarea să se ridice către atmosferă, ea de fapt coboară.

Toată poluarea din timpul zilei, pe care noi am produs-o, ajunge la nivelul nostru și noi o respirăm pe timpul iernii”, a afirmat Copacianu.

Prin urmare, nu e tocmai recomandat să deschidem geamul iarna, să aerisim noaptea locuința. Locuința ar trebui aerisită dimineața sau în timpul zilei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.