Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS

FOTO: Facebook/ Dan Barna
FOTO: Facebook/ Dan Barna

Dacian Cioloș a ieșit pe primul loc în primul tur al alegerilor din USR PLUS. Președintele partidului urmează să fie ales în turul al doilea, pentru că nici unul dintre candidați nu a obținut 50% + 1 din voturi. După o săptămână de vot, rezultatele arată astfel: Dacian Cioloș – 46% (15.111 voturi), Dan Barna – 43,9% (14.404 voturi), iar Irineu Ambrozie Darău – 10,1% (3.300 de voturi).

Membrii USR PLUS aleg noul preşedinte ale partidului rezultat în urma fuziunii dintre USR şi PLUS. Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

Votul s-a desfăşurat online prin intermediul unei platforme securizate.

Procesul a fost suspendat în prima zi, pentru aproximativ 24 de ore, după ce a fost constatată o eroare tehnică a platformei de vot, din cauza căreia şi-ar fi putut exprima opţiunea şi persoane care nu aveau acest drept. Drept urmare, perioada de vot s-a prelungit cu 24 de ore, până la 23 septembrie, ora 10,00.

În zilele următoare, liderii partidului urmează să stabilească și condițiile în care se va desfășura congresul din 2-3 octombrie, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19. Este luată în calcul inclusiv desfășurarea online.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.