Cum va fi vremea la început de martie. „Vom avea o vreme tipică pentru martie, capricioasă”

ploaie primăvară martie
Foto: Holeysocksart / pixabay.com

Directorul adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie (AMN), meteorologul Florinela Georgescu, a anunțat că vremea va fi capricioasă la începutul lunii martie, așa cum este tipic pentru prima lună de primăvară.

„Vom avea o vreme tipică pentru martie, o vreme capricioasă cu schimbări în regimul de temperatură. Luni va fi mai cald decât duminică. În Dealurile de Vest temperaturile vor urca până la 19 grade. În sud se anunță maxime de 15-17 grade.

De marți vor scădea mai ales în regiunile sudice și estice ale țării unde vor apărea ploi. În zona montană mai înaltă, trecător marți și miercuri vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile se apropie de normalul acestei perioade la sfârșitul săptămânii, când e posibil să se încălzească”, a declarat Florinela Georgescu la postul de televiziune România TV.

„În cealaltă săptămână, după 11 martie, am putea avea temperaturi scăzute și din nou în zonele montane lapoviță și ninsoare.

Temperaturile minime vor fi în general pozitive în următoarele nopți. Posibil în a doua parte a săptămânii, în nordul Moldovei, să apară temperaturi sub limita înghețului pe perioadă scurtă, ceea ce nu e anormal pentru perioada capricioasă cum e luna martie”, a mai spus meteorologul.

Foto: Holeysocksart / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.