Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni și anunță că regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul țării și deficitar în nord-vest până spre sfârșitul lui ianuarie. Până spre jumătatea lunii februarie, nivelul precipitațiilor se va apropia de normalul perioadei în majoritatea țării.

Săptămâna 23 – 30 ianuarie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a țării. În rest, precipitațiile vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie. Temperatura medie va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă. E posibil să fie temperaturi ușor mai crescute în zonele extracarpatice și ușor mai scăzute la munte. Nivelul de precipitații va fi excedentar în zona montană, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 6 – 13 februarie. Temperaturile medii sunt cele apropiate pentru această perioadă în toată țara, iar nivelul pluviometric va fi deficitar în jumătatea sud-vestică, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 13 – 20 februarie. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână , pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru intervalul 23 ianuarie – 20 februarie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.