Cum va fi vremea de Crăciun

FOTO: JillWellington/Pixabay.com
FOTO: JillWellington/Pixabay.com

Institutul Național de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele trei săptămâni și este inclusă și perioada Crăciunului. Potrivit meteorologilor, în primele două săptămâni va fi mai frig decât de obicei, iar de Crăciun temperaturile vor fi cele apropiate de cele normale pentru această perioadă. Va face excepție nord-estul țării, unde va fi mai rece. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice. Mai frig va fi în regiunile estice, sud-estice și la munte. Se așteaptă puține precipitații.

Săptămâna 12 – 19 decembrie. Temperaturile medii vor fi cele apropiate de această perioadă în toate regiunile. Este posibil să fie ușor mai scăzute în zona nord-est. Regimul pluviometric va fi, în general, cel apropiat de cel normal.

Săptămâna 19 – 26 decembrie. Vor fi temperaturi medii apropiate de cele specifice în majoritatea regiunilor. E posibil să fie ușor mai coborâte în nord-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi cele apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara. â