Cum ne ferim de coronavirus: Recomandări utile pentru cei aflați în izolare

FOTO: renateko/Pixabay.com
FOTO: renateko/Pixabay.com

Autoritățile locale din România încearcă să țină sub control epidemia de coronavirus care afectează Europa în aceste zile.

Astfel, potrivit unui set de reguli distribuit de Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției împotriva coronavirusului, angajații firmelor prestatoare de servicii trebuie să își ia anumite măsuri de protecție când intervin în casele persoanelor aflate în autoizolare.

Persoanele autoizolate trebuie să poarte masca de protecție și să stea la o distanță de cel puțin doi metri de angajatul care încearcă să remedieze o posibilă avarie.

Membrii echipelor de intervenție vor purta, la rândul lor, măști, ochelari de protecție și mănuși. Aceștia vor fi dotați cu dezinfectant pentru mâini.

De asemenea, persoana izolată va semna orice document cu un instrument de scris propriu.

Poștașii, de exemplu, sunt obligați să își dezinfecteze vehiculele de transport de două ori în timpul unei ture de lucru.

Autoritățile locale recomandă dezinfectarea suprafețelor și în interiorul locuințelor, în special toaletele, mesele, mânerele ușilor, podelele, dar și aparatele electronice.

Asiguraţi-vă că şerveţelele sunt aruncate direct în coşuri de gunoi închise şi toaleta este curăţată temeinic şi dezinfectată cu produse pe bază de clor. După un strănut, viruşii pot călători până la 3 metri, răspândind infecţii nedorite, aşa că acoperiţi gura când strănutaţi sau tuşiţi şi spălaţi mâinile imediat, le mai cer autoritățile românilor.