Comuna cu stații ca în Dubai și mașină electrică de poliție

Localnicii unei comune din România vor aștepta autobuzul în stații cu aer condiționat, buton de panică, camere de supraveghere și uși glisante acționate electric. În timpul iernii vor fi pornite calorifere pentru încălzire. De asemenea, înăuntru vor fi și televizoare pe care va rula un flux de știri.

Aceste stații se construiesc în comuna prahoveană Brazi, una dintre cele mai bogate din țară. În total, vor fi modernizate 11 stații de autobuz, iar fiecare va costa în jur de 8.000 de euro.

Potrivit Știrile Pro TV, intenția de a construi stațiile moderne de autobuze a fost anunțată la începutul acestui an.

Nu toți localnicii sunt încântați de investiția primăriei și spun că banii ar fi fost mai bine direcționați într-un spital sau un dispensar mai mare, la care să-și facă analize oamenii comunei.

În 2014, comuna Brazi a devenit prima din țară cu șosea de centură. De asemenea, este una dintre puținele localități din țară în care străzile sunt patrulate de o mașină electrică de poliție.

Primarul a făcut și un calcul și spune că investiția în automobilul ecologic se amortizează în aproximativ 4 ani, pentru că se face o economie lunară din costurile carburantului de aproximativ 2.400 de lei.

Printre altele, administrația locală Brazi își permite să le facă un cadou de 2.500 de lei celor care se căsătoresc, 1.500 de lei celor care aduc pe lume un copil și plătește și inseminarea in vitro pentru cei care au nevoie de ajutor medical în acest sens.

https://www.youtube.com/watch?v=kZNpP8_4SUA

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.