Comasarea alegerilor e în pericol. Liderii PSD și PNL nu s-ar înțelege pe candidatul la alegerile prezidențiale

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

​Liderii PSD și PNL nu a ajuns, luni, la un consens în ceea ce privește stabilirea calendarului pentru alegerile electorale din 2024. 

Situația ar fi tensionată între cele două partide. PSD-iștii solicită, în spatele ușilor închise, o alianță politică cu liste comune pentru toate alegerile, inclusiv pentru prezidențiale.

De partea cealaltă, liberalii au mers la întâlnirea cu liderii PSD cu mandatul de a nu ceda candidatul la prezidențiale cu riscul de a renunța la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

PNL le-au transmis social-democrațiilor că nu sunt dispuși să facă o alianță electorală la tribunal și au propus un protocol după alegerile europarlamentare prin care PSD să preia puterea executivă – funcția de premier, șef al Camerei Deputaților și propunerea de comisar european.

Ședința de Coaliție de luni seară a fost cea de treia întâlnire oficială în care liderii PSD-PNL au discutat cu scenariile pe masă fără a ajunge la vreun rezultat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.