Cod portocaliu de furtuni și grindină în mai multe județe

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Mai multe județe din nordul Olteniei și al Munteniei, precum și zone din Carpații Meridionale și de Curbură sunt vizate de o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta pe parcursul zilei de joi.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul orar 3.00 – 22.00 vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Pentru zilele de joi și vineri, meteorologii au emis o avertizare cod galben de căldură și disconfort termic ridicat pentru vestul, nord-vestul și local centrul și sudul țării.

În intervalul menţionat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 37 de grade.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.