Cîțu anunță ridicarea unor restricții pentru cei care se vaccinează

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat că ia în considerare să elimine obligativitatea purtării măștii în companiile care și-au vaccinat tot personalul.

„Noi am oferit companiilor centre de vaccinare. Va fi încă o propunere ca în office space să nu se mai poarte mască dacă toate persoanele sunt vaccinate. Este o propunere, vom vedea ce vor spune cei de la Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne”, a spus Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

”Cred că e normal din punctul meu de vedere, ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a explicat premierul.

Cîțu mai spune că nu vor fi acordate stimulente pentru persoanele care se vor vaccina.

„Nu e nevoie să vină Guvernul să împingă lumea de la spate, această vaccinare e un bun public, avem doze, avem centre, începând din acest weekend ne putem vaccina fără programare doar cu buletinul și în centrele în care avem Moderna și Pfizer. Se deschide și maratonul vaccinării, nu e nicio scuză să nu ne vaccinăm”, a adăugat Cîțu.

Multe dintre restricții, cum ar fi și cele la petrecerile private, ar urma să fie ridicate pentru persoanele vaccinate începând cu 1 iunie.

”Am discutat cu organizatorii de evenimente, au fost de acord că vor să le facă doar cu persoane vaccinate”, a adăugat liberalul.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.