Ciolacu ar fi propus supraimpozitarea veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui

Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar fi propus, potrivit G4Media.ro, ca angajații de la stat care cumulează pensie cu salariu, dar și acele venituri de la stat care depășesc venitul președintelui României, să fie impozitate progresiv. Salariul brut al președintelui este de aproximativ 25.000 de lei.

Marcel Ciolacu a cerut o analiză pentru a se stabili dacă măsura supraimpozitării veniturilor bugetartilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată doar în sectorul public sau ea va trebui aplicată și în sectorul privat, pentru a nu fi probleme în cazul unei contestări la Curtea Constituțională.

Deocamdată, în ședința de luni, liderii coaliției de guvernare au stabilit că nu vor fi tăieri salariale, însă nici angajări la stat.

Premierul Nicolae Ciucă împreună cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au decis stoparea angajărilor la stat și înghețarea salariilor până la adoptarea unei noi legi a salarizării.

De asemenea, în discuțiile PSD-PNL-UDMR s-a convenit tăierea cu 10% a cheltuielilor la bunuri și servicii. În ceea ce privește interzicerea cumulului pensiei cu salariul, liderii Coaliției au decis că acest lucru nu se poate face prin ordonanță de urgență, fiind motiv de neconstituționalitate, potrivit unor surse politice. O decizie ar urma să se ia prin lege.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.