Cele zece electrocasnice care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie 

FOTO: Finn-b/Pixabay.com
FOTO: Finn-b/Pixabay.com

Fie că îți place să gătești sau nu, bucătăria trebuie să fie utilată. De fapt, aceste electrocasnice le ușurează foarte mult sarcinile în bucătărie și celor cărora nu prea le place să gătească. Iată care sunt cele zece electrocasnice care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie: 

Aragazul. Aici intră și pachetul de plită cu cuptor. Dacă nu vrei să te complici prea mult cu facturile la electricitate îți recomandăm clasicile aragaze pe gaz. Gătitul la gaz nu îți va aduce facturi prea mari. Întrebați pe cineva care gătește cu gaz vara și o să constatați că factura nu e mare deloc.

Hota. Dacă gătești des, alege una cât mai performantă. Te ajută să scapi rapid de fum și abur. Altfel, riști ca mirosul de mâncare să se ducă în toată casa. 

Cuptorul cu microunde. Este extrem de util pentru situații în care trebuie să încălzești, să gătești ceva rapid sau să decongelezi. 

Frigiderul. Este foarte important, pentru că te ajută să păstrezi alimentele cât mai mult, fie că e vorba de mâncare gătită sau de salate și fructe. Înainte să alegi o combina frigorifica, gândește-te bine cât de multe alimente trebuie să depozitezi în el și cumpără unul potrivit pentru nevoile tale. 

Robotul de bucătărie. Te ajută să economisești timp. Alege unul care să te ajute la tocat, mixat și, dacă îți place să coci prăjituri sau să faci pâine, ai grijă să aibă și funcția de frământat. 

Aparatul de gătit cu aburi. Este excelent pentru cei care vor să mânânce mai sănătos. Se pot face la el de la legume până la carne. Sunt gândite astfel încât alimentele să nu-și piardă aromele și să se facă în sucurile proprii cu ajutorul aburului.  

Storcătorul de fructe. Nu uita de sănătatea ta și a familiei. Dacă nu prea bei sucuri naturale, ar fi cazul să începi pentru a avea energie și ca să-ți întărești imunitatea. Poți face tot felul de combinații cu fructele tale preferate.