Cele mai bune spectacole și concerte din noaptea de Revelion 2012

revelion
Dacă unii își rezervă din timp locuri în restaurante și săli de petrecere, alții preferă să facă Revelion acasă și să dea o fugă până în centrul orașului la ora 12 noaptea. Trecem în revistă evenimentele interesante organizate în marile orașe ale României cu ocazia Revelionului 2012.

Opera Națională București organizează și în acest an Maratonul Revelionului la ONB, așa cum și-a obișnuit publicul începând cu anul 2005, când pentru prima dată melomanii și-au putut petrece noaptea dintre ani în sala și în foaierul teatrului liric.

În noaptea de Revelion din acest an spectatorii se vor bucura de punerea în scenă a operetei „Liliacul”, compusă de Johann Strauss – fiul. Din distribuție vor face parte artiștii: Marian Pop (artist invitat), Crina Zancu, Petre Burcă (artist invitat), Antonela Bârnat, Lucian Corchiș, Daniel Filipescu, Vasile Chișiu, Veronica Anușca (debut), Valentina Tudose (debut).

Soliștii vocali, balerinii, orchestra și corul ONB, coordonat de maestrul Stelian Olariu, vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta.

Spectacolul va începe la ora 18:00 și va fi urmat de cină festivă, tombolă, foc de artificii și alte surprize.

Cei care doresc să achiziționeze pachetul complet (cina, tombola și biletul pentru spectacol) la Maratonul Revelionului la ONB sunt așteptați la casa de bilete a ONB zilnic, între orele 9-13 și 15-19. Detalii la numărul de telefon 021 313 18 57. Biletele pentru pachetul complet au prețuri cuprinse între 458 și 550 de lei.

Revelion în Piața Constituției și Piața Revoluției

Tot în București, Primăria Capitalei organizează un concert de Revelion în Piața Constituției. Spectacolul începe de la ora 20:00. Pe scenă vor urca nume cunoscute precum Iris, Proconsul, Bere Gratis, Zdob și Zdub, Voltaj, Vunk, Direcția 5, Pepe, CRBL, Smiley.

În schimb, Piața Revoluției se animă alături de Voltaj, LaLa Band, Smiley, CRBL, Loredana, DJ Marius Onuc în cadrul Revelionului „Live Revolution”, prezentat de George Vintilă.

Revelion dance la Iași

În Iași, petrecerea de Revelion 2012 va începe la ora 21:00 în fața Palatului Culturii din Iași. Vor cânta: Deep Central, DJ Project, DJ Sava & Andreea, Etno şi DJ George Punk.

Spectacolul va dura până la ora 2:00 în noapte. Un foc de artificii va lumina cerul la miezul nopții, timp de 17 minute.

Sibiul Baroc: Update

La Sibiu, începând cu ora 19:00 în seara de Revelion, la Sala Thalia, va avea loc „Concertul de Anul Nou” susținut de Sibiu Youth Orchestra, condusă de dirijorul Gabriel Bebeșelea. Concertul marchează începutul programului cultural „Sibiu Baroc: Update”.

În Piața Mare din Sibiu, Primăria organizează un spectacol cu muzică și focuri de artificii. În fața sibienilor vor cânta Oldiz Band, Paradigma, Dalma & The Vagabonds, Jukebox.

Vor participa și soprana Rodica Vica şi violonistul Alexandru Tomescu. Vor fi interprete compoziţii celebre semnate de Rossini, Saint – Saëns, Paganini, Mozart, Vivaldi, Tchaikovsky şi Handel. Bilete se găsesc la prețuri de 50, 70 sau 100 de lei.

Holograf vine la Târgoviște

Locuitorii din Târgoviște sunt așteptați începând cu ora 18:00 în Piața Tricolorului, alături de trupele și artiști precum Holograf, Sistem, Voltaj, Andreea Bălan, Anna Lesko, Andreea Bănică, Alex Velea, Mahala Rai Band, Bosquito, Trooper, Constantin Enceanu, Mariana Căpitănescu, Maria Cârneci, Veta Biriș.

La Turda, pe scenă vor urca Semnal M și Parlament, potrivit Monitorului de Cluj. În Cluj-Napoca nu se va organiza concert de Revelion, ci doar un foc de artificii.

În orașul Brașov, Piața Sfatului începe petrecerea de la ora 23:00, alături de artiști de muzică populară și de focuri de artificii.