Cel mai scump cadou pe care l-a primit primit președintele Iohannis anul trecut

klaus iohannis
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis, în calitate de președinte, a primit mai multe cadouri în urma unor acțiuni de protocol. Printre acestea se numără un tablou de chihlimbar, un cuțit militar, o replică a drapelului de luptă din 1822, un stilou marca Poenari, monede sau seturi de ceai din argint.

Valoarea totală a cadourilor primite în 2022 de președintele țării este de 4.753 de euro, potrivit listei bunurilor primite cu titlu gratuit și depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administrației Prezidențiale.

Cel mai scump cadou primit de preşedintele Iohannis a fost un tablou din chihlimbar reprezentând cupola templului lui Solomon din Ierusalim cu ramă din lemn, în valoare de 1.125 euro (5.565,83 lei). Între bunurile scumpe primite s-au mai numărat: o planşă print Bayerischer – desen imprimat pe hârtie de calitate muzeală cu cerneluri reale Kostler şi imprimantă Leslie G. Hunt, în mapă vişine de carton – în valoare de 920 euro (4.551,61 lei), o replică din mătase a drapelului de luptă din 1822 care a fost înmânat de Grigore Dimitrie Ghica către Marele Agă Mihăiţă Filipescu în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti şi două embleme, în valoare de 410 euro (2.028,44 lei), un set din porţelan „Herend” compus din două ceşti, două farfuriuţe, vas pentru lapte, vas pentru zahăr şi ceainic cu pictură, în cutie de carton, în valoare de 280 euro (1.385,28 lei), o lampă Flyte în cutie de carton, în valoare de 237 euro (1.172,54 lei).