Cea mai mare ”pană” din istoria Facebook. Peste două miliarde de oameni au fost afectați

Foto: Pixabay

Facebook a înregistrat cele mai mari probleme din istorie, multe servicii oferite de rețeaua de socializare fiind indisponibile miercuri pentru numeroși utilizatori din întreaga lume.

Ultima oară când Facebook s-a confruntat cu o ”pană” majoră s-a întâmplat în 2008, când au fost afectați 150 de milioane de utilizatori. Miercuri, în schimb, aproximativ 2,3 miliarde de oameni nu au avut acces la serviciile Facebook.

Au fost probleme și cu serviciul de mesagerie WhatsApp și cu cel de imagini, Instagram. Cauza defecțiunilor nu a fost încă anunțată.

”Sunt încă unii utilizatori care au probleme”, a comunicat Facebook într-un comunicat emis joi, când activitatea rețelei de socializare a revenit, în mare parte, la normal.

Compania a negat că ar fi vorba de un atac DDoS. Utilizatorii nu au reușit să posteze nimic pe Facebook și pe Instagram începând de miercuri după amiază. Nici serviciul Messenger nu a funcționat în multe părți ale lumii.

În timp ce Facebook și Instagram erau ”în pană”, oamenii s-au descărcat pe Twitter. Au fost publicate peste 150.000 de mesaje care conțineau #FacebookDown și #InstagramDown.