Ce venituri are un polițist care lucrează și în weekend-uri

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Sindicatul Europol reclamă faptul că polițiștii care lucrează în stradă, inclusiv în weekend-uri, cu ore de noapte, fiind în pericol tot timpul, primesc 2.809 lei pe lună, în timp ce ministrul Lucian Bode primește în jur de 22.000 de lei.

”Un poliţist din stradă, în Bucureşti:

– care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primeşte 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiţii,

– primeşte 131 lei pentru orele de noapte prestate;

– primeşte 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.

Şi pentru toate aceste condiţii, primeşte un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puţin decât un angajat dintr-un supermarket”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Sindicaliștii mai spun că „în timp ce poliţiştii mai au de primit restanţa de 2 tranşe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulţirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primeşte în jur de 22.000 lei”.

De asemenea, mai adaugă polițiștii, „surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administraţie i se va mări salariile chiar şi cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui poliţist. Aşa că, poliţiştii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiţi. Vor munci de 2809 lei…”.