Ce spune Mircea Geoană despre o posibilă candidatură la prezidențiale

mircea geoană
Mircea Geoană Foto: Ionutzmovie via Wikimedia Commons

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu ia în considerare, în acest moment, o candidatură la președinția României și că e „prematur” să se gândească la acest lucru.

„Sunt implicat, așa cum e firesc, moral și etic, în funcția de înaltă răspundere la vârful NATO. Sunt dedicat 100% acestui moment al carierei mele și cred că cel mai important lucru e să ne facem datoria fiecare, astăzi și mâine”, a spus Geoană.

„Sunt multe zvonuri. Eu cred că e totalmente prematur pentru astfel de discuții. Sunt multe alte probleme care frământă și românii, și țările aliate. Avem un război la graniță, avem o perioadă complicată. De aceea, nu mă las să fiu perturbat de niciun alt gând”, a adăugat el.

La începutul acestei luni, Geoană a spus că funcția pe care o deține în prezent nu îi permite să se lanseze în astfel de comentarii. El nu a exclus însă un posibil anunț în viitor, dar a subliniat că nu îl va face decât atunci când secretarul general al NATO îl va elibera din funcția de adjunct al său.

Există mai multe surse care spun că Mircea Geoană se pregătește pentru o candidură la alegerile prezidențiale din 2024.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.