Ce salariu are Niculae Bădălău la Curtea de Conturi

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost reținut duminică de procurorii DNA și în dimineața aceasta a fost dus în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Acesta este acuzat de dare de mită și trafic de influență.

Procurorii spun că „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții”. Potrivit DNA, Bădălău i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 de euro.

În urma acestora acuzații, PSD i-a cerut fostului senator să își depună demisia din funcția pe care o deține la Curtea de Conturi.

Niculae Bădălău e vicepreședinte al Curții de Conturi și a avut, în ultimul an, un salariu lunar de aproape 5300 de euro.

Potrivit declarației sale de avere, în 2021 a vândut un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro. În prezent, familia Bădălău are în conturi 660.058 de euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari. Mai dețin în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro, precum și două case și patru terenuri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.