Ce salarii câștigă românii care lucrează în abatoare din Germania

FOTO: Jai79/Pixabay.com
FOTO: Jai79/Pixabay.com

În ultima perioadă au apărut mai multe oferte de locuri de muncă pentru românii care doresc să lucreze în abatoare din Germania. De exemplu, există o ofertă de la un abator din Landul Renania de Nord – Westfalia.

Activitatea presupune lucrul în abator, tăierea și dezosarea cărnii, colectarea și ambalarea produselor din carne.

„Constituie avantaj calificarea profesională de măcelar, experiența de lucru în industria de prelucrare a cărnii, în spcial de vițel și vită. Se cere disponibilitate de perfecționare a cunoștințelor de limba germană, rezistență fizică, toleranță la frig și umiditate, manipularea conștientă și responsabilă a mărfurilor și alimentelor, respectarea normelor de igienă și a metodelor de lucru”, se mai arată în anunțul de angajare postat pe site-ul ANOFM.

Salariul oferi pornește de la 11 euro brut pe oră, la care se adaugă beneficii în funcție de postul ocupat, calificare și experiență profesională.

Printre beneficii se numără faptul că angajatorul pune la dispoziție o persoană de contact care vorbește limba română. Se acordă sprijin și asistență în ceea ce privește formalitățile necesare în relațiile cu autoritățile, deschiderea unui cont bancar, îngrijirea copiilor, trasport public.

„Se poate primi alocație pentru copii, chiar dacă aceștia nu locuiesc în Germania (min. 219 euro/luna, pentru fiecare copil) – pentru primirea alocației este necesară o solicitare separata; Asistență în timpul formării și instruirii în procedurile de operare; Angajatorul oferă cursuri de limba germană în vederea îmbunătățirii nivelului de cunoaștere a acesteia (materialele didactice și aplicațiile lingvistice sunt furnizate gratuit); Se poate oferi bonus pentru performanță la locul de muncă, în echivalentul unui salariu (al 13-lea salariu); Concediu de odihnă de 24 zile; Angajatorul oferă haine/echipament de lucru; Se asigură măsuri de protecție împotriva coronavirusului: teste gratuite în mod regulat, plata continuă a salariilor”, mai scrie în anunț.

Contractul este pe o perioadă determinată de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanentă ulterior. Programul de lucru este de 39 de ore pe săptămână, în intervalul orar 6:00 – 15:00. Nu se lucrează în schimburi.