Ce a pățit asistenta care a înjurat o mamă care a venit cu copilul la UPU

Spitalul Județean de Urgență
Foto: Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Pantelimon" Focșani

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Sf Pantelimon” din Focșani spun că au sancționat-o cu desfacerea contractului de muncă pe asistenta medicală din secția de Pediatrie care a avut un comportament nepoliticos și o atitudine necorespunzătoare față de pacienți.

Plângerea a fost făcută de părinții unui copil de 11 luni. În noaptea de 17 iulie 2022 au ajuns la UPU Focșani și au fost întâmpinați de asistenta de gardă cu un limbaj neadecvat.

Mama a relatat povestea pe Facebook. „Încep prin a vă povesti o întâmplare și pentru a arăta încă o dată trista realitate a Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon, Focșani, de care m-am lovit în această dimineață. Ajung la urgențe cu fetița mea de 11 luni, la ora 5:20, având febra 39,3.

Ciocănesc discret la ușă… nimic. Ciocănesc a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soțul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă ușă, de unde iese o «doamnă» abia trezită din somn și evident deranjată de prezența noastră.

Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: «Să- mi bag pu**, îi găsește dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu».

Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: «Poftim?!», ea răspunzandu-mi: «Ce poftim? Vă găsiți doar la ora asta să veniți.» (Menționez că toate astea -n.r. conversația s-a întâmplat – țipând).

Vă spun sincer că am rămas șocată! Nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat!

Bineînțeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură și înghițit nesimțirea acestei femei. Am reacționat, la care ea a început să țipe că va suna la poliție, încă nu ne-am lămurit pentru ce anume. Când am vrut să plecăm, dânsa a mai spus: «Ați venit să vadă doctorul copilul? Treceți dracului să-l văd!»

Gardienii, probabil cunoscând situația, doar se uitau la noi și a fost de ajuns să înțelegem că nu e ceva neobișnuit. Prin urmare, am amenințat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle și a hotărât să închidă geamul și să traga draperia.

Îmi pare foarte rău, pentru că știu că nu suntem singurii care trec prin așa ceva și sunt nevoiți să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatură de 39,3. Mulțumim Spitalului Județean”, a scris femeia pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.