Cât mai e șpaga pentru polițiștii de la Rutieră

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Un agent șef principal de poliție din cadrul IPJ Prahova a fost prins în flagrant delict când lua o șpagă de 700 de lei de la un șofer care voia să scape de amendă.

Polițistul a fost prins în momentul în care primea suma de 700 de lei cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale referitoare la constatarea unor contravenții la regimul rutier, a anunțat Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă.

Polițistul de la Rutieră e acuzat, în același dosar, că anterior a primit o altă șpagă, de 300 de lei, ca să nu aplice o sancțiune contravențională pentru o abatere săvârșită în trafic.

Ieri, 20 martie 2024, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar agentul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorii au dispus cercetarea agentului în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.