Casele de vânzare în Cluj-Napoca și Sibiu, la mare căutare

După o perioadă lungă de timp petrecută acasă, românii au început să înțeleagă nevoia de mai mult spațiu. Astfel, anunțurile imobiliare despre casă de vânzare în Cluj-Napoca, de exemplu, sau despre casă de vânzare în Sibiu sau Prahova au fost la mare căutare.

Este, până la urmă, de înțeles dorința locuitorilor din aceste zone de a face trecerea la o casă. Au văzut cât de important este să ai o grădină, un spațiu exterior doar al tău, unde să poți să îți petreci timpul, indiferent de restricțiile impuse de autorități.

De asemenea, munca de acasă i-a determinat să își dorească inclusiv suprafețe interioare mai mari pentru a-și putea amenaja un birou, de exemplu.

Impactul contextului pandemic asupra pieței imobiliare din marile orașe

Unul dintre orașele din țară în care piața imobiliară este extrem de efervescentă, indiferent de vremuri, este Cluj-Napoca. Acesta este indicat de majoritatea clasamentelor ca fiind cel mai scump oraș din țară din perspectiva prețurilor de vânzare a locuințelor.

Cererea de case de vânzare, în creștere

14% dintre participanții la un studiu realizat de către RE/MAX pe piața din România au indicat faptul că unul dintre cei mai importanți factori de influență ai pieței imobiliare din 2020 a fost creșterea interesului pentru segmentul de case și terenuri. De asemenea, cumpărătorii au început să fie mai interesați de proprietăți în cartiere noi, în zone rezidențiale, dar și de locuințe aflate în afara orașului.

Având în vedere tendințele din 2020, când cumpărătorii au început să prefere casele apartamentelor, dorindu-și o mai mare libertate, specialiștii în imobiliare prevăd o creștere sau cel mult o stagnare a prețurilor pe acest sector. Cauți o casă de vânzare în Cluj-Napoca? Discută cu unul dintre specialiștii din cele 7 agenții imobiliare RE/MAX din Cluj Napoca.

Sibiul, o piață imobiliară în dezvoltare inclusiv în categoria case de vânzare

Un alt oraș în care piața imobiliară dă semne de dinamism este Sibiul. Acest oraș a câștigat în ultimii ani extrem de multă popularitate, iar unii români îl preferă pentru a se stabili. Dincolo de acest aspect, chiar localnicii simt nevoia de a trece și ei spre locuințe mai spațioase, din aceleași considerente menționate mai devreme.

Discută cu unul dintre specialiștii din cadrul agenției imobiliare RE/MAX din Sibiu pentru a-ți găsi locuința mult dorită.

Piața caselor de vânzare din Prahova, în dinamica națională

Nici Prahova nu face excepție la tendința națională de creștere a interesului față de achiziționarea de case.

În această parte a țării, prețul unei case într-o zonă semicentrală din Ploiești, de exemplu, poate să pornească de la 65.000 – 75.000 de euro, însă poate ajunge să depășească 100.000 – 200.000 de euro. În acest caz, discutăm despre locuințe cu o suprafață mai generoasă atât interioară, dar mai ales exterioară, grădina. La un preț asemănător sunt scoase la vânzare și vilele de vacanță din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Dacă iei în calcul să îți construiești o casă, ar trebui să știi că, după perioada stării de urgență, s-a înregistrat o creștere a prețurilor de aproximativ 10% în cazul terenurilor situate în localitățile din apropierea Ploieștiului.

Află ce oferte sunt valabile acum în portofoliul agenției RE/MAX din Ploiești.

Despre RE/MAX

În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize și peste 600 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand național în imobiliare. Planul de extindere la nivel național al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

La nivel mondial, RE/MAX este unul dintre principalii francizori imobiliari, cu peste 140.000 de agenți, care activează în peste 100 de țări și teritorii.  În Europa, RE/MAX este prezent în 40 de țări, cu peste 2.000 birouri și 26.000 de agenți, continuând să se extindă. Compania a fost fondată în 1973 de Dave și Gail Liniger, cu o cultură antreprenorială inovatoare, oferind agenților și francizaților săi flexibilitatea de a-și opera afacerile cu o mare independență. Pentru mai multe detalii accesați Remax.ro!