Blue Air și-a anulat din nou zborurile

Foto: ERIC SALARD / Wikipedia
Foto: ERIC SALARD / Wikipedia

Blue Air a anunțat că nu va relua zborurile din 10 octombrie, așa cum promisese. Situația este din cauza dificultăților financiare. Compania nu a avansat un nou termen. Zborurile au fost oprite pe 6 septembrie, după ce s-a pus poprire pe conturile companiei.

Reprezentanții Blue Air transmit, printr-un comunicat de presă, că această situație este din cauza „multiplelor dificultăți financiare operaționale” generate de pandemia COVID-19 și resimțite mai ales de către „companiile aeriene regionale private care se luptă pentru supravețuire”.

Compania aeriană mai spune că se află în discuții cu potențiali investitori, creditori și Guvernul României pentru a-și restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operațiunile aeriene.

„Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunţ imediat după finalizarea discuţiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, precizează compania, care amână, astfel, pentru a doua oară momentul estimat pentru reluarea zborurilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.