Bijuterii de aur sau de argint? Ce alegi în funcție de cum te îmbraci

FOTO: an_photos/Pixabay.com
FOTO: an_photos/Pixabay.com

Bijuteriile de aur și argint sunt cele mai populare. Aurul simbolizează viața, vitalitatea, sănătatea, bogăția și prosperitatea, puterea, dreptatea și flexibilitatea. În același timp, argintul este un simbol al puterii, perseverenței, conștientizării și este caracteristic pentru cei care sunt vizionari.

De asemenea, bijuteriile pe care le purtăm, fie ele bratari fixe, coliere, cercei sau inele, ne pot influența și starea de spirit. Se spune că aurul îți poate da o stare de spirit mai bună, crește încrederea în tine și stimulează creativitatea. În același timp, argintul îți aduce o stare de calm și te ajută să treci cu o mai mare ușurință prin situațiile dificile

Cei mai mulți dintre cei care apreciază bijuteriile au în colecția personală piese confecționate din ambele materiale. Poate mai puțini știu că bijuteriile de argint și aur trebuie să se asorteze și cu ținuta lor.

Sunt câteva secrete de care trebuie să ții cont. În primul rând ar fi bine să fii atent la stilul accesoriilor, fie că sunt bijuterii de aur sau argint. De exemplu, dacă te îmbraci mai vintage, ar fi bine ca bijuteriile să se asorteze. Este valabil și pentru o ținută modernă. Practic, nu e o idee rea să ai bijuterii personalizate aur sau argint alese și în funcție de ținute.

Designerii spun că aurul galben iese în evidență în combinație cu haine care au culori pastelate de roz și bleu, dar și cu cele în culori clasice precum negru, maro sau belumarin. De asemenea, bijuteriile de aur merg foarte bine și cu haine de culoare verde sau roșii.

În schimb, argintul merge bine cu ținute casual sau sport. Sunt recomandate haine în culori vii, precum turcoazul, galbenul sau verdele deschis.

Designerii recomandă, atunci când e vorba de o cină specială sau un eveniment important, în care ținuta este obligatorie, să nu se combine în niciun caz bijuterii diferite din argint cu cele din aur. Eventual, ca să nu dați greș, se poate opta pentru coliere, cercei sau inele care sunt făcute dintr-o combinație între argint și aur.