Atac dur din USR PLUS la adresa lui Nicușor Dan: Suferă de sindromul „Mesia din debara”

Sursa: YouTube

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îl atacă dur pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, după contrele pe care le-a avut cu USR PLUS cu privire la bugetul Capitalei.

„E un primar independent, pe care cred că l-am deranjat cu nişte “pretenţii” care apar într-un protocol.(…) Cea de bază, umană, e să dai un telefon consilierilor care vrei să-ţi voteze bugetul”, afirmă Ghinea într-un interviu acordat Spotmedia.

Ghinea îl acuză pe primarul Nicușor Dan că nu vorbește cu consilierii USR PLUS și îi amintește că alegerile din București au fost câștigate de USR PLUS.

„I-a tratat pe consilierii USR-PLUS ca pe ăia mici şi proşti care îl votează orice ar fi. Dl Nicuşor Dan suferă de sindromul de “Mesia din debara”. Îl ştiu foarte bine de la USR. El stă într-o debara şi este un fel de Mesia. Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule. Toată lumea trebuie să stea drepţi şi să execute că dă el bule. Nu merge aşa! E primarul Captalei, nu a fost votat şef la Şoimii Patriei”, declară Ghinea.

Acesta mai spune despre Nicușor Dan că face bugetul ca fostul primar, Gabriela Firea. „Face exact ce critica la bugetul lui Firea, supraestimarea veniturilor. Eu aș fi putut înțelege un buget de criză, dar se putea explica. Cum faci să reduci cheltuielile aberante ale Primăriei? Dar a făcut ca Firea. Atunci de ce s-a mai schimbat?”, a spus Ghinea.

Bugetul Capitalei, propus de primarul Nicușor Dan, nu a fost adoptat pentru că nu au votat consilierii USR PLUS. Aceștia au spus că veniturile nu sunt realiste, iar Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.